zondag 18 oktober 2020

Damclub Huizum vervroegd de winterstop in door Corona

 


Na de persconferentie van regering op dinsdag 13  oktober 2020 is Nederland weer in een lockdown teneinde het coronavirus geen kans te geven tot grote bloei te komen. Het aantal besmettingen bleek na meer testen toe te nemen. De één heeft er meer klachten van dan de ander. Met een onderliggend lijden kan het gevaarlijk zijn. Om geen grote toeloop te krijgen op de gezondheidszorg moet iedereen weer zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken en o.a. geen sport meer te bedrijven. Een uitzondering is er voor het topvoetbal. Horecagelegenheden moesten al om 22.00 uur dicht zijn, maar zouden op 14 oktober helemaal moeten sluiten.
Na 20.00 uur mag er nergens meer drank worden verkocht. 
Ook worden er niet-medische mondkapjes aanbevolen. Deze zijn niet toereikend voor bescherming, maar het gaat meer om het idee en om het waarschuwende effect.


De PFDB-vergadering besloot al eerder dat er geen provinciale competitie plaats zou kunnen vinden. Diverse clubs hadden zelf al besloten niet mee te zullen doen. Veel speelzalen voldeden al niet aan de vereiste ruimte. De speeltafels moesten op anderhalve meter staan.
Hiervoor zijn diverse accommodaties gewoon te klein, vooral als er een gastteam op bezoek komt.
De KNDB besloot  na de persconferentie om de 3e ronde van de Nationale Damcompetitie uit te stellen. En het NK Dammen in Kraggenburg is voor de 2e maal uitgesteld.

Hierna besloot het bestuur van Damclub Huizum, na overleg met beheerder Albert Ruitenberg van dorpshuis 'Ien en Mien' (Goutum) en na overleg met de clubleden om voorlopig geen clubavonden te houden. Er was even de gedachte dat de clubavonden door zouden kunnen gaan als we alleen in de zaal zouden zitten en de barzaal gesloten zou zijn.
Geen gezellig vooruitzicht. Maar nadat bleek dat onze competitieleider in zijn omgeving een positief geteste had en hij voorlopig daardoor niet kon komen, werd het aantal wederom kleiner en dat was sinds de start van het seizoen al niet groot.

De coronacrisis duurt nu al sinds donderdag 12 maart 2020, de dag waarop we onze laatste clubavond hadden. Hoe lang de crisis nog duurt, weet niemand. Er zijn deskundigen, die vermoeden dat het wel eens tot december kan duren voordat het aantal dagelijkse besmettingen in de curve en dus in het land gaat zakken. 

Er kan nog wel gedamd worden, maar dan online, via Lidraughts bijvoorbeeld.

Komen we ooit nog af van dit voortwoekerende onzichtbare nieuwe van dieren op de mens overgesprongen door sommigen ontkende virus ? Een vaccin zou de oplossing zijn, maar dit moet dan wel eentje zijn dat werkt. Tijd voor testen is er nauwelijks. 
En als je antistoffen tegen het virus hebt opgebouwd, kun je dan niet alsnog besmet worden of verschijnselen krijgen.

Allemaal vragen en onzekerheden.
Intussen moet de wereld door blijven draaien en hebben veel ondernemers het zwaar of ze vallen om.

We hopen dat het eens allemaal voorbij is en dat iedereen zich goed door deze historische periode heen weet te slaan.

Wie weet tot gauw. Geen opmerkingen:

Een reactie posten