zaterdag 16 juli 2022

15-07-2022:  Tjalling van den Bosch winnaar Zomerdamweek Mildam 2022

 

 

Na acht speelronden in vijf dagen kon Tjalling van den Bosch de felicitaties in ontvangst nemen als winnaar van de Zomerdamweek in de Hof van Schoterland te Mildam.

Een geweldig toernooi voor Van den Bosch, die 13 punten scoorde zonder een partij te verliezen.
In de slotronde kon hij remise toestaan aan John Folkers. Folkers speelde ook een goed toernooi. Hij ontving van Henk Hosper een nootjespakket voor al zijn werk als toernooileider.
Voor de verslaggeving ontving Sietse Nagel een fles.


In de B-categorie won John Folkers de hoofdprijs en in de C-categorie was Johan Tuenter de beste.

 

Een geheime commissie had zich gebogen over de mooiste combinatie van het toernooi. De combinatie van Joop de Graaf, uitgevoerd in ronde 1 in zijn partij tegen Sietse Nagel, kwam als beste uit de bus.

 

De organisatie werd bedankt bij monde van Cor Westerveld namens de spelers.Top-3 ‘s

 

Cat. A

1. Tjalling van den Bosch    13 p.

2. Jan Adema                 12

3. Cor Westerveld            11

 

Cat. B

1. John Folkers              10 p.     5e

2. Anne Dekker                9        8e

3. Klaas Veldstra             8       12e

 

Cat. C

1. Johan Tuenter              8 p.    10e

2. Jan Koerselman             8       13e

3. Klaas Mondria              7       19e

 

 

 

Eindstand Zomerdamweek Mildam 2022
Het was niet alleen voor Tjalling een goed toernooi, ook Jan Adema en Kerst Hoekstra dongen steeds mee om de podiumplaatsen.

Sietse Nagel had een valse start. In een gewonnen stand tegen Joop de Graaf liep hij nog in een combinatie, die uiteindelijk de Prijs voor de Mooiste Combinatie won. In de ronden erop zat er niet meer in dan  remise. Nadat ook Gaele Stoker te sterk bleek en ook Ton Halman een onneembare vesting bleek, was een gemiddelde score niet meer haalbaar.
In de slotronde was het niet mogelijk de joker in te zetten tegen Geert Rozenberg. Gelukkig werkte Geert goed mee en kon de voorzitter het toernooi toch nog met een overwinning afsluiten.

Het was jammer en soms storend dat er een oneven aantal spelers was, waardoor er iedere ronde iemand niet kon spelen. Spelen tegen de zogenaamde dummy leverde in dit toernooi 1 punt op.
Het kon gebeuren dat iemand, die nog streed voor de prijzen in een categorie ging, tegen de dummy werd geloot, en zo niet de kans kreeg 2 punten te scoren.


Verder was het een leuk toernooi met op dinsdag t/m vrijdag een verzorgde lunch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten