vrijdag 11 februari 2022

 Damclub Huizum  1932  -  2022

💥 90 jaar💥


In de tweede week van februari 1932 verschijnen er berichtjes in de krant met oproepen om lid te worden van de damclub, die is opgericht in lunchroom 'De Schrans', in het pand met de Jugendstil-gevel. Uitbater Ulbe de Vlas had er alle belang bij dat er wekelijks werd gedamd in zijn zaak, want dat betekende dat hij meer consumpties kon verkopen. In de crisistijd ging het vaak om dubbeltjes en kwartjes. Al spoedig was er een aardig ledental.
Ulbe de Vlas was de eerste voorzitter van de club.
Als naam werd eerst 'Damclub De Schrans' aangehouden, gelijk de naam van de lunchroom.
In september werd in de vergadering gekozen voor 'Damclub Huizum'. 

Dit is inmiddels 90 jaar geleden.
We vieren dit heugelijke feit op zaterdag 12 maart 2020 in dorpshuis 'Ien en Mien' te Goutum op bescheiden wijze in deze coronatijd met het FK Sneldammen. Dit toernooi, tevens plaatsingstoernooi voor het NK Sneldammen, is onder auspiciën van de PFDB.
Gauke Dirk Nijholt is onlangs benoemd tot lid van de PFDB Werkgroep FK Sneldammen.

Deelnemers kunnen zich aanmelden bij Gauke Dirk Nijholt gaukedirk2150@hotmail.com of bij Sietse Nagel  sanagel@planet.nl . We rekenen op vele Huizum-leden en natuurlijk vele andere PFDB-spelers.


Marten Martens greep deze mijlpaal aan om een cijferprobleem te componeren met een 9 en een 0, opgebouwd uit schijven en dammen. De oplossing is te zien als op de onderstaande link wordt geklikt.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten