maandag 11 april 2022

Toernooibase-duo Bouma en Veenstra Lid van Verdienste KNDB

 

 

Van de KNDB-site.

 

Het in 2004 door Piet Bouma ontworpen, en sedertdien door hem verder uitgebouwde Toernooibase heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van een eenvoudig systeem om uitslagen van de Friese clubcompetitie in te voeren tot een internationale (en internationaal gewaardeerde!) dam-database met tal van functionaliteiten, zoals registratie en archivering van wedstrijduitslagen en partijnotaties, medium voor het live volgen en becommentariëren van partijen en administratief systeem voor het organiseren van toernooien en competities. Anno 2022 is Toernooibase de grootste, in vele talen toegankelijke, damdatabase ter wereld, met bijna een half miljoen partijen en composities.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paul van de Veen (links) reikt aan Piet Bouma een onderscheiding uit behorende bij het Lidmaatschap van Verdienste van de Koninklijke Nederlandse Dambond.

 

Foto: KNDB-site

 

I

n 2011 kreeg Piet Bouma hulp van Hendrik Veenstra, ontwerper van de Oerterp applet die tegenwoordig standaard is op tal van websites. De Oerterp applet maakt het verloop van dampartijen op een prachtige manier zichtbaar, en laat die vergezeld gaan van analyseprogramma’s als Sjende Blyn en Kingsrow die in varianten en grafieken een waardering van de stand laten zien en ‘gemiste kansen’ aan het licht kunnen brengen. De door Hendrik Veenstra ontwikkelde applet heeft het inmiddels ook mogelijk gemaakt dat spelers hun partij op tablet of smartphone invoeren, waardoor bezoekers van over de hele wereld semi live kunnen meekijken. De beleving van het damspel is door het werk van Hendrik Veenstra daarmee wezenlijk en voorgoed veranderd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paul van de Veen reikt aan Hendrik Veenstra een onderscheiding uit behorende bij het Lidmaatschap van Verdienste van de Koninklijke Nederlandse Dambond.

 

Foto: KNDB-site

 

 

Op 12 maart 2022 heeft de bondsraad besloten Piet Bouma en Hendrik Veenstra voor hun grote verdiensten op dit gebied te onderscheiden met het lidmaatschap van verdienste van de KNDB.Namens bestuur en leden van Damclub Huizum feliciteren we ons clublid Piet Bouma en ook onze collega-dammer Hendrik Veenstra van damclub Oerterp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten