vrijdag 3 november 2023

Onderlinge Competitie Damclub Huizum

seizoen 2023 - 2024


Het seizoen is inmiddels twee maanden oud of jong. Over de onderlinge competitie publiceren we weinig, terwijl deze competitie misschien wel het hart van de vereniging vormt.
Niet alle leden bekijken dit zo, want een derde deel van het ledenbestand bezoekt de clubavond nauwelijks, alleen per ongeluk, zoals Thijs Talsma, die had gelezen dat zijn team moest spelen.
Dit team bestond in plaats van uit 6 spelers uit 4 spelers, omdat de bezoekende club niet met een 6-tal speelt, maar met een 4-tal. Thijs besloot toen maar een partij voor de onderlinge competitie te spelen.

Er zijn ook spelers, die alleen uitkomen voor een landelijk spelend team, Huizum-1 (10-tal) of Huizum-2 (8-tal). Ze wonen te ver van de club of hebben geen tijd of geen vervoer.
Behalve genoemde redenen kan ook spelen dat men het er even wegens werk niet bij kan hebben of dat het gezinsleven het niet toelaat.

Hoe het ook zij, aan dorpshuis 'Ien en Mien' in Goutum ligt het niet. Daar heerst gezelligheid.

Tussen de normale speelavonden door zijn er af en toe teamwedstrijden, thuis of uit.
De spelers met de meest gespeelde onderlinge partijen op dit moment zijn Bart Visser, competitieleider Piet Bouma en Anne Piet Kooistra.
Multideelnemer Fedde van der Laan staat op dit moment op 6 partijen.
Jammer is het dat Dirk Zwier sinds vorige week niet meer naar de club kan komen om gezondheidsredenen.

Intussen hebben 21 leden deelgenomen aan de onderlinge competitie.
Er zijn wel leden bijgekomen in het nieuwe seizoen, maar er zijn ook leden afgevallen wegens diverse oorzaken. Van de nieuwe leden is Arnold Glas een aanwinst. Thomas Kuipers ook, maar hij stroomt later in. Anne Sinnema doet het na een lange pauze niet slecht in Huizum-1 landelijk.

Anton Schotanus staat weer fier aan de leiding met in zijn kielzog Rein van der Pal.
Het zijn bekende namen. Anne Piet Kooistra en andere kanshebbers filteren zich nog wel naar boven. Er is over de tussenstand nog niet veel te zeggen.
In de onderste helft is de strijd niet minder. Hopelijk komen spelers als Johan Bosgra en Jilles van Kesteren regelmatiger, zodat er een leuke afwisselende competitie mogelijk is.

Uiteraard hopen we dat we de club nog wat kunnen uitbreiden. Leeftijd speelt geen rol.
Weer eens wat jeugdspelers erbij zou de club helemaal doen opleven.
En waar blijven de vrouwen ?
Geen opmerkingen:

Een reactie posten